Trandafirii cu urda si marar sunt un desert delicios, care necesita un pic de atentie la fabricare, dar rezultatul cu siguranta ca merita efortul.
Aluatul se face normal: am pus faina, ouale, maiaua din drojdia dizolvata cu lapte cald, zaharul, sarea. Am framanta bine cu lapte, iar la sfarsit am adaugat cam 150 ml ulei si am framantat foarte bine. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci pufos si usor. Se lasa la crescut aproximativ 1 ora.
Umplutura: am folosit aproximativ 1 kg de urda (eu am avut de capra, dar merge orice fel de urda), cam 200 gr de zahar (se poate pune si mai mult) si o mana buna de marar tocat marunt. Atentie: nu se pun oua in aceasta umplutura, trebuie sa ramana alba.
Am impartit aluatul in 34 de bilute, deci mi-au iesit 34 de placintele, pentru ca am facut placintele mici, cu putin aluat si mai multa umplutura.
Nota: Pentru a vedea modalitatea de impaturare a placintelor, puteti urma linkul retetei.
Se dau la cuptor cca 35 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.
Trandafirii cu urda si marar se servesc calzi sau reci, la mic dejun sau gustari.
Reteta de trandafiri cu urda si marar a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii