Tarta cu pere si crema de migdale

Tarta cu pere si crema de migdale este un dulce potrivit pentru dupa-amiezile de week-end, cand toata familia este stransa in jurul mesei si poate savura un desert delicios dupa un pranz satios.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pere si crema de migdale

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 190 g faina
  • 120 g zahar
  • 110 g unt la temperatura camerei
  • sare
  • vanilie
  • Crema
  • 100 g migdale fara coaja
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 linguri faina
  • 1 lingurita rom
  • 2-3 pere

Mod de preparare

Mod de pregatire

Pe o planseta se cerne faina se adauga zahar, sare, vanilia, oul, untul si smantana . Se amesteca toate si se pune aluatul obtinut intr-o folie la frigider pentru o ora.

Crema de migdale
Migdalele se macina la blender sau se dau prin masina de nuca.
Cu un mixer electric se freaca untul cu zaharul, 2-3 minute, apoi se incorporeaza oul si galbenusul si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga faina si migdalele macinate ,amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare. Perele se curata de coaja, apoi se taie in doua, se curata de cotor, apoi fiecare jumatate se taie feliute lasandu-le prinse la un capat dand forma de evantai.

Asamblare
Se scoate blatul din frigider, se intinde o foaie si apoi se aseaza intr-o forma speciala de tarta. Mie mi-a ramas aluat si am facut un decor din bilute puse pe margine.
Se inteapa cu o furculita in cateva locuri si se coace cam 25 – 30 min la 190° C.

Dupa ce s-a racit blatul se toarna crema in tava apoi se orneaza cu perele "evantai", se coace 30-45 minute la 180°C sau pana cand crema s-a intarit.

Tin se mentionez ca eu am uitat sa coc blatul inainte si am pus crema direct pe blat necopt.

Se scoate se lasa la racit si ca decor se poate cerne deasupra niste zahar pudra.


Tarta cu pere si crema de migdale se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Reteta de tarta cu pere si crema de migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce