Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul si untul.
Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul si untul (muiat putin cu o lingura de lemn, fara sa fie frecat spuma). Se framanta repede, se aduna la un loc in forma de minge si se lasa sa se odihneasca la rece cel putin doua ore. Se poate lasa din ajun pana a doua zi, aluatul va fi cu atat mai fraged. Se intinde o foaie de . cm grosime. Se taie un rond ceva mai mare decat forma in care se va coace aluatul. Se unge aceasta fonna, care trebuie sa aiba marginile foarte scunde, cu putin unt.
Pentru prajitura se pune foaia de aluat apasand cu degetul pe margini, ca sa formeze o mica bordura in sus, iar restul de aluat care iese afara se taie. Se fac 4 — 5 intepaturi cu varful unui cutit, pentru ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatut. In acelasi scop se pune deasupra o hartie unsa cu unt, iar pe ea boabe crude de mazare, de fasole sau de porumb, pentru ca sa apese aluatul.
Se coace la foc potrivit; dupa 25 de minute, se scot hartia si boabele, se unge inauntru si pe margini cu ou batut si se mai da cateva minute la cuptor ca sa capete fata. Se lasa sa se raceasca , si se scoate din tava. In loc de o singura tarta mare, se pot face la fel mai multe tarte mici, asezand aluatul in forme mici de tabla. Dupa ce este gata, se umple tarta cu fructe.
1. Tarta cu capsuni sau cu fragi. Se spala usor fructele intr-o apa, se curata de codite si se pun pe hartie alba sa se scurga. Se asaza apoi unele langa altele pe fundul tartei, iar pe deasupra se toarna un sirop gros de zahar sau un jeleu de fructe.
2. Tarta cu caise. Se spala si se taie caisele in doua, se scot samburii, se asaza pe tarta, se toarna sirop. Pot fi intrebuintate si caisele din compot scurse de zeama.
3. Tarta cu struguri. Se spala strugurii, se desfac boabele de pe ciorchine, se scurg, se asaza in forma si se toarna sirop foarte legat. La fel se pregatesc cu visine, cirese, coacaze etc. Aluatul este mai fraged daca, dupa ce a fost copt, este lasat pana a doua zi. In cutii de tabla se pastreaza 10 — 12 zile.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatPlacinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta videoReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii