Tarta cu dulceata de zmeura

Tarta cu dulceata de zmeura este reteta preluata de pe un post de televiziune, de la o emisiune culinara. Mi-a placut pentru ca este usor de facut si este chiar delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dulceata de zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - pentru aluat: - 1 ou intreg + 2 galbenuse
  • - 100 gr unt
  • - 100-150 gr zahar
  • - faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat faramicios.
  • Crema:
  • - 250 gr migdale
  • - 200 gr zahar
  • - 8 oua intregi.

Mod de preparare

Aluatul facut din ingredientele de mai sus, se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora, invelit in pelicula alimentara.

Crema:
- 250 gr migdale se macina si se amesteca cu 200 gr zahar si 8 oua intregi. Eu am amestecat migdalele macinate cu zaharul si galbenusurile, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat de jos in sus, usor.

Intr-o forma de tarta (eu am folosit forma de tort, pentru ca mi s-a parut ca e cam mullta compozitie si nu am vrut sa dea pe-afara), am pus aluatul in asa fel incat sa se ridice si pe peretii formei. In reteta originala, au pus folie de copt si au acoperit cu boabe de fasole. Eu am intepat aluatul, ca fasolea era in pod.
Am dat la cuptor pentru cateva minute, cat sa se coaca aluatul, apoi am pus un borcan de dulceata de zmeura, 400 gr (merge si mai mult) si peste am pus crema de oua cu migdale. Se da la cuptor cam 45-50 de minute. Trebuie sa se coaca foarte bine. Se incearca cu scobitoarea. Se poate presara cu fulgi de migdale, eu nu am avut. Se taie cand este foarte rece. Eu nu am avut rabdare si am taiat tarta de calduta. Gustul divin.


Tarta cu dulceata de zmeura se serveste cu fulgi de migdale presarati deasupra.

Reteta de tarta cu dulceata de zmeura a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce