Tagliatelle

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba (Tip „00)
  • 5 oua mari
  • faina grisata pentru pudrare

Mod de preparare

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti cateva foi de aproximativ 1- 2 mm grosime. Pudrati-le bine cu faina grisata pe ambele parti si rulati-le. Taiati fiecare rulou in felii de aproximativ 2 cm fiecare.

Dupa ce ati taiat aluatul, scuturati-l usor pentru a separa fasiile de coca si a inlatura excesul de faina. Apoi puneti-le pe acestea in gramajoare egale pe o tava. Pastele pot fi gatite imediat sau daca le puneti pe tava si le acoperiti cu un servet ud, dar foarte bine stors, raman proaspete inca 3- 4 ore. Ele mai pot fi uscate (complet) timp de 3- 4 ore si pastrate intr-un recipient inchis ermetic pentru o perioada de cel putin 2 luni.
Alte retete:

Placinta cu mere

Aluat pentru clatite

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia