Strudel cu visine de casa

Strudelul cu visine se face foarte usor si este delicios. Urmeaza reteta detaliata si prepara si tu acasa un delicios strudel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu visine de casa

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • coaja de lamaie
  • 200 ml sana
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Umplutura
  • 500 g visine(eu am folosit din compot)
  • 2-3 linguri de zahar dupa gust
  • 3 linguri gris
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin zahar si putina apa si lasam la dospit cca 10 minute
Topim untul si il vom amestecam cu sana.
Faina o amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia, amestecul de unt, galbenusurile si incepem sa framantam o coca elastica. Acoperim si lasam la dospit cca 40 minute.
Intre timp scurgem visinele si le scoatem samburii. Le amestecam cu zahar dupa gust si cu gris.
Intindem o foaie pe care o vom taia patrate ca sa putem sa impaturim in 3.
Pe mijloc am adaugat visinele, (sau visine facute dulceata http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata) am acoperit cu o parte din aluat, cealalta am taiat putin si am acoperim
Asezam in tava si lasam la dospit cca 20 minute.
Ungem cu oul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Strudelele cu visine se servesc calde, dar sunt bune si reci, pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia