Strudel cu fructePentru strudel cu fructe curatam fructele de coaja, samburi si le taiem bucati potrivite. Punem 50 g unt intr-un vas pe foc.
Pentru strudel cu fructe curatam fructele de coaja, samburi si le taiem bucati potrivite.
Punem 50 g unt intr-un vas pe foc, iar cand s-a topit adaugam fructele. Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min. Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare toata zeama de la fructe. Lasam fructele sa se raceasca un pic, apoi luam cate doua foi de placinta, le ungem bine cu unt topit,punem 1/4 din compozitie pe marginea foii si rulam. Repetam pentru fiecare placinta in parte.
Punem placintelele intr-un vas uns bine cu unt, adaugam sosul ramas de la fructe peste ele, punem cate 1-2 felii subtiri de unt deasupra si punem in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii