Saleuri de casa

Saleuri fragede si delicioase pentru perioada Sarbatorilor de iarna

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Saleuri de casa

Ingrediente

  • 200 g smântână
  • 200 g margarină 72% grăsime
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • făină cât cuprinde
  • 60 g caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul

Mod de preparare

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.

Se dă aluatul o oră la frigider.

Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.

Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.

Se lucrează la fel şi celălalt aluat.

Timp de pregătire: 1h 20min

Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă

Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce