Sacul lui Mos Craciun

În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Sacul lui Mos Craciun

Ingrediente

  • 1 cub mic drojdie proaspătă
  • făină cât cuprinde
  • 1 linguriţă sare
  • 150 g margarină
  • Un pahar borş
  • 3 mere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pesmet
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.

Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.

Timp total: aprox 35 min.

Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)

P.S. Cizmuliţa din poză e făcută tot de mine, am “negociat” cu mama să-mi dea o vază-cizmuliţă care îmi plăcea mult şi am pictat-o şi am pus grâu în ea. Sper să vă placă :)

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce