Rulada cu crema de mure

• mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de mure

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc
  • zahar - 120 g
  • faina - 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure - 300 g
  • crema de branza - 150 g
  • frisca lichida - 100 ml
  • unt - 50 g
  • zahar pudra - 50 g
  • gelatina - 1 pliculet

Mod de preparare

• mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute
• cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra
• udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el
• scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati-l sa se raceasca
• pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu telul de la Breville Hand Blender pana obtineti o crema consistenta si groasa
• hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie
• adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine
• lasati crema la frigider 15 minute
• derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!
• puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati
• pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia