Quiche (placinta) cu dovlecei

COCA: Framantati o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Puneti coca pentru 30 de minute la frigider.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Quiche (placinta) cu dovlecei

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250 g faina;
  • 3 oua;
  • 125 g unt;
  • sare;
  • UMPLUTURA:
  • 1 ceapa;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 rosii;
  • 3 dovlecei;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • piper;
  • o legatura patrunjel;
  • 2 fire menta;
  • 100 g cascaval ras;
  • 150 g smantana;
  • boia de ardei;
  • oregano uscat

Mod de preparare

COCA: Framantati o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Puneti coca pentru 30 de minute la frigider. UMPLUTURA: Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le. Opariti rosiile si decojiti-le. Stoarceti-le usor, apoi taiati-le feliute. Spalati dovleceii, curatati-i si taiati-i felii. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Prajiti dovleceii pe ambele parti, apoi scoateti-i intr-o farfurie si condamentati-i. Caliti usturoiul si ceapa. Lasati-le sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200 de grade. Ungeti o forma cu grasime. Spalati verdeata, lasati-o sa se scurga bine,dupa care rupeti frunzulitele si tocati-le marunt. Amestecati-le cu cascavalul ras, smantana si ouale ramase. Condimentati cu sare, piper si boia de ardei. Intindeti coca pe o suprafata plana si asezati-o in forma, avand grija sa acoperiti si marginile. Intepati blatul de mai multe ori cu scobitoarea. Adaugati amestecul de ceapa, apoi dovleceii si feliile de rosii. Presarati putin oregano si cascaval, apoi adaugati crema de smantana. Coaceti cca. 40 de minute. cascaval, apoi adaugati crema de smantana. Coaceti cca. 40 de minute.


Pofta buna! Reteta Quiche (placinta) cu dovlecei este propusa de Danna Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia