Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.
Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.
Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.
Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.
Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.
Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.
Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii