Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.
Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.
Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.
Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.
Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.
Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.
Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii