Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie sa nu te mai opresti din mancat.
Aluatul:
Faina se cerne si se pune intr-un lighean mai mare. Intr-un castronel se freaca drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar pana cand se lichefiaza. Se face o gaura in mijlocul fainii si se toarna drojdia lichefiata, peste care adaugam 100 ml zer sau lapte caldut. Se amesteca cu o lingura si se inglobeaza treptat faina pana cand are consistenta unei smantani. Se lasa la crescut 15 minute la loc caldut.
Cele doua oua se bat cu o jumatate de lingurita de sare si se adauga in lighean. Punem restul de zer caldut si un plic de zahar vanilat. Se framanta bine iar cand aluatul este aproape gata, se adauga si uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la dospit la loc caldut aproximativ o ora.
Umplutura:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar.
Branza de vaci se freaca cu furculita, apoi se adauga stafidele, galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, o lingura de gris si se amesteca pana la omogenizare. La final, adaugam albusurile, avand grija sa omogenizam incet pentru a nu pierde aerul din albusurile batute spuma.
Aluatul crescut se imparte in doua. Fiecare jumatate se imparte la randul ei in opt parti egale. Cu ajutorul unui sucitor, intindem bucatile de aluat, avand grija ca la mijloc sa ramana putin mai gros. In mijloc se pune cate o lingura de umplutura si se unesc marginile opuse doua cate doua, pana cand se acopera toate umplutura.
Se pun intr-o tava unsa cu unt si se lasa la crescut inca 30 de minute la loc cald.
Se ung cu ou batut cu zahar si se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Primele 10 minute dam cuptorul la o temperatura mai mare (200 grade C).
Se scot de la cuptor, se ung cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop gros. Se lasa aproximativ 15 minute dupa care se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Placintele Poale-n brau se servesc calde pudrate cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii