Placinte cu mere

Placintele cu mere sunt acele delicioase si savuroase pachetele pline de arome si care te fac sa mai vrei inca cate o suta dupa prima imbucatura.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -300 gr faina
  • -50g unt
  • -un ou
  • -120 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • -sare
  • cca o lingurita rasa
  • -10
  • 12g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere
  • -100 gr zahar
  • -15 gr sirop
  • de care doriti
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -50 gr gris

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se face mai intai maiaua, punem drojdia cu un varf de cutit de zahar si o frecam pana cand se lichefiaza, apoi turam 50 ml lapte si faina astfel incat sa se faca ca o smantana groasa; punem pentru 15 minute la cald si dupa ce cantitatea s-a dublat adaugam restul de lapte, untul topit, coaja de lamaie, sarea, oul si framantam cca 20 de minute,daca mai este necesar mai adaugam faina .
Aluatul se pune apoi la crescut pentru 20,25 de minute. Intre timp facem umplutura din mere: spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoare, adaugam grisul, siropul, zaharul si scortisoara.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem si taiem in patrate egale, punem cate o lingura de umplutura si formam placinta aducand fiecare capat la mijloc. Le mai lasam sa creasca un pic, apoi le punem la cuptorul incins pana cand se rumenesc frumos.


Placintele cu mere se servesc cu zahar pudra vanilat si cu sirop de casa de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia