Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

Aroma de toamna

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 2 cani cu faina cernuta
  • o cana cu apa calduta
  • 2 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • un dovleac placintar (aproximativ 2 kg)
  • 5-6 linguri cu zahar
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara dupa gust
  • Suplimentar:
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie. In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul). Din aluatul dospit, intindem trei foi. Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt. Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut. Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Branza naturala din lapte de vaca
Bucataras.RO

Branza naturala din lapte de vaca

Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...

Branza naturala din lapte de vaca
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce