Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea intreaga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 100g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura pesmet sau gris
  • zahar pentru pudrat
  • Umplutura:
  • 1
  • 5 kg mere
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Placinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea intreaga.

Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, sarea, coaja si o lingura de lamaie, zaharul vanilinat, galbenusul si oul intreg puse pe rand si amestecand bine dupa fiecare, apoi faina. Se amesteca toate, fara sa se framante. Se da aluatul la rece o ora, sa se intareasca untul.
Intre timp se curata merele de coaja, si se rad pe razatoarea mare. Se calesc apoi cu 6-7 linguri de zahar, in functie de dulceata merelorsi se adauga apoi scortisoara. Se lasa merele la racit.
Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi de marimea tavii. Se pune prima foaie in tava unsa si tapetata cu faina (sau cu foaie de copt), Se presara pesmetul sau grisul, apoi se adauga umplutura de mere peste care se pune a doua foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit cam 30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se taie patrate, romburi sau dreptunghiuri.


Prajitura cu mere se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se taie patrate, romburi sau dreptunghiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce