Placinta umpluta cu mere si nuci este o prajitura rapida si delicioasa. Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare.
Placinta umpluta cu mere si nuci este o prajitura rapida si delicioasa. Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore.
Dupa acea, se scoate si se imparte in doua, 2/3 din aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si se impunge cu o furculita.
Se curata merele si se dau pe razatoare, se stropesc cu sucul de la lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, stafidele , nuca si alunele. Adaugam 2-3 linguri de apa si calim 10 min.
Merele calite se aseaza uniform peste aluat, apoi acoperim cu restul de aluat intins, apasam putin cu mainile si coacem in cuptorul incalzit 30 min pana ce devine auriu deasupra.
Dupa ce placinta umpluta cu mere si nuci e gata coapta, se scoate si se unge cu dulceata de caise si se lasa la racit.
Se pregateste glazura din zaharul pudra si visinata si se toarne deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii