Cu siguranta intrebarea este.... ce inseamna "imbunatatita"? Ei bine, inseamna.... ceva scortisoara, cateva granule de ness si ceva nuca macinata. Este DELICIOASA!
Se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.
Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca.
Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.
Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.
Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Foile de placinta le impartim in doua.
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite.
Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca. Pudram cu zahar pudra si granule de ness... si gata!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii