Placinta cu mere este o delicioasa prajitura de casa cu mere. Placinta cu mere este potrivita ca desert de toamna.
Merele se spala si se dau pe razatoare. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc.
Ingredientele pentru aluat se amesteca si apoi se framanta aluatul cu mana. Se imparte in doua parti si se intind doua foi de marimea tavii in care se coace placinta. Tava se imbraca in foaie de copt, apoi de aseaza prima foaie. Grisul se presara peste prima foaie uniform, apoi se intind merele si se acopera cu cea de-a doua foaie. Cu o furculita se inteapa foaia de deasupra, din loc in loc. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade, iar cand se rumeneste deasupta se scoate.
Apreciez la aparatul Philips Multicooker faptul ca:
- poseda o functie de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore
- datorită celor 12 programe diferite de gătire, îndeplineşte de acum toate poftele familiei mele.
La momentul servirii placinta cu mere de casa se presara deasupra zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii