1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo pui drojdia frecata cu lin
1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa.
2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina.
3. Acolo pui drojdia frecata cu lingura de zahar si cu 4 linguri de lapte cald.
4. Presari faina si lasi aluatul sa creasca.
5. Cand incepe sa creasca bine, framanti aluatul mai departe numai cu lapte cald.
6. Daca folosesti apa calda in loc de lapte, placintele vor iesi mai aspre.
7. Trebuie sa iasa un aluat vascos.
8. In timp ce framanti aluatul, adaugi cam 5 linguri de ulei caldut.
9. Aluatul este gata cand se desprinde usor de pe vas si se face basicute.
10. Atunci il dai deoparte, la loc caldut sa creasca bine si-l acoperi cu un stergar mai gros.
11. Masa pe care lucrezi o ungi cu ulei, iar aluatul dospit il imparti in 14-15 bucati.
12. Intinzi fiecare bucate de aluat intr-o foaie cat mai subtire.
13. Ungi si sucitorul de ulei, pentru a lucra mai usor cu el.
14. In mijlocul foii pui umplutura cu loboda taiata marunt, amestecata cu ceapa verde taiata si adaugi marar verde tocat marunt.
15. Pui si putina branza, ca sa se lege mai bine verdeturile.
16. Marginile foii de aluat le prinzi din loc in loc si le aduci spre mijlocul placintei, peste umplutura.
17. Strangi aluatul ca sa se lipeasca bine colturile unul de altul.
18. Cu cat sunt mai multe colturi din acestea, cu atat placinta este mai admirata si mai laudata.
19. Placintele astfel pregatite, le mai lasi putin la dospit, apoi le coci in cuptor sau le prajesti in ulei incins pe ambele parti.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii