Placinta cu lapte batut este o placinta si delicioasa si ieftina si foarte rapida.
O placinta delicioasa si ieftina si rapida!
Am batut ouale, am adaugat laptele batut, esenta de rom, zaharul si am amestecat cu un tel. Nu va speriati ca e prea subtire compozitia si ca o sa curga, daca aveti o tava putin mai adanca, e totul ok.
Am uns o tava cu putin ulei si am asezat prima foaie de placinta, pe care am uns-o si pe ea cu ulei. Am asezat a doua foaie si am presarat zahar, apoi a treia foaie si am uns cu ulei si tot asa pana am ajuns la jumatate din foi; atunci am pus compozitia de lapte batut si am acoperit cu alta foaie pe care am uns-o si pe ea cu putin ulei, am asezat urmatoarea foaie si am presarat-o cu zahar si tot asa pana la ultima, aceasta am uns-o cu ulei.
Am dat la cuptor (pregatit dinainte, incins ) si am lasat-o pana s-a umflat si s-a rumenit (circa 20-25 minute, depinde si de cuptor).
Am scos placinta, am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat-o sa se odihneasca o ora. Nu taiati imediat, asteptat cca o ora.
Am pudrat cu zahar si am taiat-o patrate direct in tava.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii