Placinta cu dovleac si mac

Placinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac si mac

Ingrediente

  • 800 de grame dovleac congelat
  • 3 oua
  • 250 grame zahar
  • un praf de sare
  • scortisoara - un varf de lingurita
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 lingurite de mac
  • faina 8 linguri
  • un cub de drojdie de 25 de grame
  • 700 de grame faina
  • apa calda 300 ml
  • ulei 100 ml
  • hartie de copt
  • 1 ou

Mod de preparare

Placinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor. Se da drumul la cuptor la foc mic. Se taie o foaie de hartie de copt si se pune in tava cu grija.
Se face maiaua din drojdie, 2 lingurite de zahar, putina apa calda si faina si apoi se pune castronul intr-un loc cald.

Am luat cele 2 pungi de dovleac le-am pus in strecuratoare, le-am spalat sub jet de apa rece l-am lasat la scurs, apoi l-am stors bine. L-am pus intr-un castron cu cana de zahar si 3 oua batute bine cu un praf de sare, scortisoara si esente de vanilie si migdale. atentie - din esente sa puneti doar putin ca aroma este puternica.

Am pus 3 lingurite de mac, am amestecat bine cu 8 linguri de faina. Apoi intr-un castron se pune 700 gr. faina, drojdia, un praf de sare, o lingura zahar, 100 ml ulei si 300 ml apa calda.

Se face o coca pe care am impartit-o in 2 cu sucitorul, am intins o foaie in tava, am pus compozitia de dovleac apoi am pus a 2 a foaie. Am intepat placinta din loc in loc cu furculita.

Am uns-o cu ou batut si am dat-o la cuptor 25 de minute pana cand s-a rumeit frumos. Cand am scos-o din cuptor am pus o carva curata - ca sa fie frageda placinta cu dovleac si mac.


Placinta cu dovleac si mac se taie romburi sau patrate,se pudreaza cu zahar tos.
Mi-ar fi fost de folos o tava mare de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce