Placinta cu branza de casa

Placinta cu branza de casa s-a nascut din faptul ca mi s-au prins 2 litri de lapte si, pentru ca nu vroiam sa-i arunc, i-am transformat in branza de casa din care a iesit aceasta minunata placinta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza de casa

Ingrediente

  • Pt aluat
  • ~800g faina
  • drojdie proaspata cat o nuca mai marisoara
  • sare
  • 5 linguri zahar
  • 350ml zar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • Pt umplutura
  • branza de vaci rezultata din 2 litri de lapte
  • ~200g branza telemea
  • 2 oua si un albus
  • stafide
  • 150g zahar
  • jumatate cana gris (100g)
  • esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

2 litri de lapte care s-au prins i-am incalzit un pic pe foc apoi am strecurat printr-o sita acoperita cu tifon. Din zarul scurs am pus la aluat iar branza rezultata la umplutura.

Am pus intr-un lighean zarul caldut impreuna cu drojdia si zaharul, am lasat cateva minute apoi am adaugat oul, faina si sarea. Dupa ce s-a format un aluat am pus unul muiat la temperatura camerei si am framantat bine rezultand un aluat elastic. Am pus in lighean si am lasat sa creasca.

Pt umplutura am pus intr-un castron stafidele cu esenta de vanilie, am pus ouale si zaharul si am batut cu furculita. Peste ouale batute am pus branza de vaci si grisul, am amestecat, apoi am pus si telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici si coaja de lamaie, am amestecat si am dat deoparte. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul am rupt bucati de aluat, am intis pe masa si am taiat in patrate sau chiar dreptunghiuri, am pus umplutura pe mijloc si am indoit unele, vreo 2 am facut 'branzoaice' (stranse la mijloc), am decupat si niste cercuri cu inel si baranza in interior. Am pus in tava si dupa ce au mai crescut am uns cu galbenus putin diluat si am presurat mac sau susan dupa preferinte fiecaruia. apoi am bagat la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos.


Placintele cu branza se servesc la mic dejun sau gustari, fiind excelente in orice parte a zilei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce