Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita.
Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita. Se amesteca pana ce faina a cuprins toata untura. Se pune peste faina de pe masa, se adauga ouale, sarea si atat lapte caldut, cat se cere la framantat pentru a se obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta aluatul bine, apoi se imparte in trei bucati si fiecare se intinde separat, cat se poate de subtire. Se unge prima foaie cu untura sleita, se asaza deasupra a doua foaie, se unge si aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie. Se impatureste in patru, se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la rece. Se intinde apoi o singura foaie, se fac pirosti si se coc la cuptor la foc iute.
Pirostile nedospite sunt bune calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii