Aceasta reteta gustoasa de pirosti din coca fiarta contine urmatoarele ingrediente: oua, faina, unt sau margarina si sare. Ele pot fi preparate cu carne tocata, branza sau marmelada.
Se pune la fiert apa cu untul sau margarina si sarea. Cand da un clocot se adauga faina, amestecand foarte repede. Se ia de pe foc, amestecand neincetat pana compozitia se raceste putin, apoi se pun ouale si se amesteca iar. Cand compozitia devine doar calduta, se ia cate o lingura in palma presarata cu faina si se formeaza o turtita, in mijlocul careia se asaza umplutura (carne tocata, branza sau marmelada) si se aduna capetele lipindu-le bine.
Pirostile se aseaza pe masura ce le formam pe o tava de copt putin presarata cu faina la distanta mare una de alta si se coc rumen.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Drob de pui
Ciorba de miel
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii