Panini

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Panini

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr liofilizata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare

Mod de preparare

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fiecare ip de lucru.

1. amestecul

A) Prin masina de paine astfel: se pune intai laptelele apoi untul la temperatura camerei, zaharul, mierea, faina si apoi drojdia. se pune la framantat aprozimativ 1.50 minute.

B) Daca se face manual procedeul e urmatorul:

se freaca drojdia cu mierea si zaharul si se amesteca cu o parte din cele 300 gr lapte (150 gr.) Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga apoi untul si laptele ramas si se framanta pana la omogenizare.

2. Se acopera cu folie si se lasa 30-45 minunte la crecut.

3. Aluatul se imparte in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare. Se pun in tava tapetata doar cu hartie de copt si se lasa pana la dublarea volumului.

4. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc 20 minute.

5. Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti. Se dizolva o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si se dau intr-un clocot. Se lasa la racit.

6. Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.


Se poate servi atat cu ceva dulce ( de ex. nutella) si cu ceva sarat (de ex. salam sau sunca )Reteta Panini propusa de laura_A

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac pufos cu aluat oparit
1
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala