Pragatirile pentru painea cu fructe uscate si seminte de dovleac incepe cu o seara inainte cand se prepara maiaua amestecand apa cu drojdia si faina.
Pragatirile pentru painea cu fructe uscate si seminte de dovleac incepe cu o seara inainte cand se prepara maiaua amestecand apa cu drojdia si faina. Se acopera vasul si se lasa la temperatura camerei 12-16 ore.
A doua zi se pune in vasul in care se framanta fainile, maiaua, drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi uleiul si apa si se amesteca pana cand se incorporeaza toate ingredientele, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca descoperit 15 minute. Dupa acest interval se adauga sarea si se framanta aluatul cam 4-5 minute, dupa care se adauga semintele si fructele uscate si se incorporeaza. Se pune aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul (cam o ora jumate). Cand aluatul e dospit se pune pe masa infainata si se taie in doua bucati egale carora li se da forma unor painici alungite, capetele ascutite si mijlocul bombat. Se pun painicile pe o planseta pe care se presarat putin malai si faina si se acopera cu folie sau se poate pune planseta intr-o punga de plastic, pentru ca painicile sa dospeasca (40 min). Se incinge cuptorul la 200 gr si se pune dedesubt o tava cu putina apa fierbinte sa se formeze abur. Inainte sa fie bagate la cuptor se cresteaza oblic, cu un cutit bine ascutit sau un cutter.
Se mananca cu crema de branza sau cu sortimente de branza cremoase de tipul brie. Reteta Paine cu fructe uscate si seminte de dovleac a fost propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaDe cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri...
Perisoare si oua posate in piure de spanacReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii