Melcisori cu nuca

Sunt frumosi si gustosi. Pot fi pastrati, bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic si sunt perfecti pentru a fi oferiti colindatorilor.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • - 370 gr faina
  • - 230 ml lapte
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1 galbenus
  • - 50 ml ulei
  • - praf de sare
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • - 300 gr nuca
  • - 3 linguri zahar pudra
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou

Mod de preparare

Aluatul

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.

Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Prajitura duo cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura duo cu crema de vanilie

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...

Prajitura duo cu crema de vanilie
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce