Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.
Pentru haiosuri se face primul aluat, apoi se face cel de-al doilea, din 400 g faina si 700 g grasime buna. Primul aluat se intinde pe planseta, in timp ce al doilea aluat se imparte in trei parti, dupa ochi. O parte o intindem peste primul aluat, apoi impaturim in trei si se lasa sa stea timp de 20 de minute; intindem si repetam inca de doua ori, dupa care il lasam sa stea timp de o ora. Cand se pun la copt, ungem cu ou si presaram pe deasupra mac, sare, delicat sau susan.
Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii