Covrigei de cozonac (Polonezi)

Covrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi, perfecti. Siropul de miere adaugat la final te va face sa-ti doresti inca unul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Covrigei de cozonac (Polonezi)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75g margarina la temperatura camerei
  • 250ml lapte
  • 25g drojdie (sau un plic)
  • 70g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400g faina
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru covrigeii de cozonac se prepara in primul rand aluatul. Punem drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut (37 grade) intr-un vas si lasam sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Adaugam faina in ploaie (nu toata deodata) si incepem sa framantam. Alternam faina cu margarina moale si lingurile de miere, si framantam pana cand obtinem un aluat moale si lucios ca cel de cozonac. Eu am adaugat si coaja rasa de la o lamaie.

Lasam aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Il rasturnam pe masa de lucru (nu vom avea nevoie de foarte multa faina) si il impartim in doua.

Fiecare parte o intindem intr-o foaie de 30x40cm, si intindem pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat si extractul de vanilie. Indoim foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care taiem (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm o taiem in doua, iar cele doua parti le rasucim una dupa cealalta. Unim capetele spiralelor intr-un cerc, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungem fiecare polonez cu ou.

Ii dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor ii ungem din abundenta cu un sirop de zahar sau miere (dupa preferinte) si presaram deasupra nuca macinata.


Covrigeii din cozonac sau polonezii cu nuca si miere, se servesc atat calzi cat si reci. Sunt perfecti langa o cana cu lapte sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia