Covrigei de cozonac (Polonezi)

Covrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi, perfecti. Siropul de miere adaugat la final te va face sa-ti doresti inca unul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Covrigei de cozonac (Polonezi)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75g margarina la temperatura camerei
  • 250ml lapte
  • 25g drojdie (sau un plic)
  • 70g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400g faina
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru covrigeii de cozonac se prepara in primul rand aluatul. Punem drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut (37 grade) intr-un vas si lasam sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Adaugam faina in ploaie (nu toata deodata) si incepem sa framantam. Alternam faina cu margarina moale si lingurile de miere, si framantam pana cand obtinem un aluat moale si lucios ca cel de cozonac. Eu am adaugat si coaja rasa de la o lamaie.

Lasam aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Il rasturnam pe masa de lucru (nu vom avea nevoie de foarte multa faina) si il impartim in doua.

Fiecare parte o intindem intr-o foaie de 30x40cm, si intindem pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat si extractul de vanilie. Indoim foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care taiem (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm o taiem in doua, iar cele doua parti le rasucim una dupa cealalta. Unim capetele spiralelor intr-un cerc, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungem fiecare polonez cu ou.

Ii dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor ii ungem din abundenta cu un sirop de zahar sau miere (dupa preferinte) si presaram deasupra nuca macinata.


Covrigeii din cozonac sau polonezii cu nuca si miere, se servesc atat calzi cat si reci. Sunt perfecti langa o cana cu lapte sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce