Cornuri cu Finetti

Cornurile cu Finetti sunt un desert delicios adorat de cei mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu Finetti

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 gr zahar (sau o cana plina)
  • 100 gr unt
  • 30 gr drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • finetti
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Intai de toate facem o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut, care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom si amestecam bine. Punem si maiaua, apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine. Incalzim untul si punem cate un pic pana se incorporeaza tot in aluat iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut circa 40-45 de minute la loc calduros. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale. Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru. Punem crema Finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus. Procedam la fel cu toate bilutele. Intr-o tava punem hartie de copt, punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut. Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile, apoi punem zahar tos pe deasupra acestora. Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile. Eu am lasat focul mic. Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.


Cornurile cu Finetti merg de minune alaturi de un pahar de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce