Coltunasi de orez cu dovleac este o reteta fara gluten, delicioasa si sanatoasa care va fi si pe placul celor mici cu siguranta.
Va place dovleacul? Daca raspunsul vostru este "da", atunci eu va propun ceva dulce si rapid!
Va anunt de pe acum ca aceasta reteta s-a nascut din inspiratia mea de moment...asa ca aveti mana libera sa improvizati si voi, sa dezvoltati...cine stie, poate va iese ceva mult mai bun!Toate ingredientele sunt "la ochi", in functie de cat de multi coltunasi doriti sa obtineti.
In plus, aceasta este o reteta fara gluten, deci poate fi consumata si de persoanele care sufera de boala celiacala.
Reteta este extrem de simpla si rapida: se amesteca toate ingredientele pt. aluat in robot (initial fara apa, pana se formeaza firimituri, apoi se adauga putina apa, pana se leaga compozitia). Se scoate aluatul din robot (sau masina de paine) si se lasa la rece cca 10 min, apoi se intinde foaie si se decupeaza cu forma de ravioli. Se umplu cu amestecul de mai sus, se sigileaza cu grija (atentie...aluatul se manevreaza cu grija, deoarece este foarte fraged si se rupe usor) si se fierb coltunasii in apa cateva min.
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Coltunasii cu dovleac se scot pe o farfurie, se stropesc cu unt (optional--eu i-am lasat asa, mai dietetici), se presara cu nuci maruntite si zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii