Coltunasi cu branza

Coltunasii cu branza sunt un desert delicios, pregatit in casa. Aluatul de coltunasi poate fi umplut cu ce doriti, dupa fantezia fiecaruie, dar cei cu branza sunt deliciosi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coltunasi cu branza

Ingrediente

  • ALUAT
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 250 gcrema de branza
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Se adauga faina intr-un bol mai mare, se face o gaura in mijloc, se adauga oul, putina sare, ulei si o cana de apa calduta. Se incorporeaza faina, daca este nevoie se mai adauga apa, se framanata pana nu se mai lipeste de maini.
Se intinde o foaie subtire pe masa unsa cu faina, se taie patratele sau cercuri cu ajutorul unui pahar.
In mijlocul fiecarei forme se adauga cate o lingurita de umplutura, se lipesc marginile dandu-le forma de triunghi sau semiluna. Se preseaza cu furculita. Se fierb in apa cu sare cca 15 min, se scot pe un platou si se presara zahar tos.


Coltunasii cu branza poti fi apoi tavaliti prin pesmet prajit cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce