Clatitele sunt un desert clasic, preferat de toata lumea, iar daca le umplem si cu un gem facut in casa, cum este gemul de caise, vor fi cu atat mai gustoase si se vor cere portii duble sau triple.
Mod de preparare:
Se sparg ouale, se bat bine, se adauga laptele, se amesteca din nou. Dupa aceasta se adauga faina, treptat. Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat omogen, dar subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei, se lasa sa se incinga tigaia, dupa care se puna cu polonicul putin aluat. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta. Cand s-a prajit bine se ia din tigaie, se umple cu gem de caise.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului. Ingredientele sunt pentru 15 clatite.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Clatitele cu gem de caise se servesc calde dar si reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii