Cataif cu frisca si vanilie

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru taitei:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 2 linguri unt topit
  • Siropul:
  • 1 1/2 pahar cu
  • apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • Frisca batuta.

Mod de preparare

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin. Pentru sase persoane se fac doua foi, fiecare dintr-un ou. Se recomanda ca taiteii sa fie pregatiti cu o zi mai inainte, ca sa aiba timp sa se usuce. Se pot cumpara gata de la placintarii. Se pune o lingura plina de unt intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in patrate de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.
Se opresc bucatile frumoase pentru pus deasupra. Celelalte se asaza unele langa altele pe o farfurie dreptunghiulara, se intinde frisca, batuta cu zahar si bine scursa de zer, intr-un strat gros, peste care se pun bucatile oprite, indreptand frisca pe margini cu cutitul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de iepure vanat
1
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
2
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
3
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
4
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia