Briosele acestea sunt facute dupa reteta faimoasei Julia Child si, credeti-ma pe cuvant, sunt o nebunie! Dar mai bine le incercati ca sa va convingeti singuri.
PREPARARE MAIA
Tanti Maia se face astfel:
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa".
PREPARARE
Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare. Apoi se incorporeaza si faina bine cernuta. Se framanta 20-25 de minute. Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt, se pune aluatul si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult, iar coca e plina de bule de aer,
se rastoarna pe blatul usor infainat. Se portioneaza cu cutitul si i se dau diverse forme dupa dorinta si placere
si le mai lasati la crescut inca 30 de minute. Operele de arta se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte. Apoi se insamanteaza niscai susan, nuci pisate, caju tocat, alune, bazbarube, crocomarle, ce mai creste omu' prin ograda. Se coc la 190 grade Celsius, pana capata culoarea asta dementiala, ca de miros nu va mai zic, ca va invadeaza casa. Ceva de vis!
Briosele se servesc alaturi de un pahar cu lapte cald si cu multa cumpatare!
Reteta de briose Julia Child a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Gabriela Cara.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vacaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii