Briosele cu stafide sunt ideale pentru gustari sau chiar mic dejun, fiind foarte usor de facut.
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-un vas adanc si se toarna wisky-ul peste ele, se lasa cateva ore la inmuiat.
Se preincalzeste cuptorul.
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat, se amesteca bine pana ce se dizolva zaharul, se adauga uleiul, se varsa si faina. Se amesteca bine cu mixerul pana la omogenizare.
Cand s-au inmuiat stafidele, se incorporeaza in aluat, apoi se toarna aluatul in forme, ulterior acestea se pun in tava pentru cuptor.
Tava se introduce in cuptor si se lasa la copt cca 20 de minute, pana cand briosele cresc frumos si se rumenesc.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Briosele cu stafide se servesc reci si calde, alaturi de o ceasca de cafea aburinda sau de ceai aromat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii