Branzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza dulce sau sarata.
Daca vrei sa pregatesti branzoaice, ai nevoie de faina, branza, zahar si drojdie. Reteta este foarte buna si usor de preparat. Dupa ce cantariti faina o cerneti in castron. Apoi, intr-un pahar mai mare desfacem (faramitam) cele 2 cuburi de drojdie, punem o lingura din cantitatea de zahar si 2 linguri de lapte cald, apoi punem maiaua in mijlocul fainii, intr-un crater facut in prealabil. Dupa 5-10 minute maiaua se va bulbuca. Apoi peste maiaua si faina din castron adaugam ouale intregi, laptele, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, uleiul nu-l punem inca. Bagam lingura de lemn in functiune si incepem sa amestecam cand s-au omogenizat in castron, adaugati si uleiul, amestecand in continuare. Daca aluatul se lipeste de castron, incepeti sa mai adaugati faina, dar cate putin si amestecati tot timpul.
Urmatarea etapa: framantare
Trebuie sa obtineti un aluat maleabil, nelipicios, pe care atunci cand apasati cu degetul trebuie sa-si revina. Nu fiti tentate sa puneti mai multa faina, numai ca sa va fie mai usor la framantat, deci cu grija. Ca sa va fie mai usor, puneti aluatul pe masa pe care ati presarat faina si-l framantati (ungeti-va mainile cu ulei cand il framantati, e mai usor!). Dupa ce-l framantati, puneti aluatul intr-un castron si lasati-l la loc cald pt cel putin 30-40 min ( eu l-am bagat la cuptorul incins la 35 grade).
Cat timp creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Intr-un castron punem branza, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, si galbenusurile. Incepem sa pasam cu o furculita. Adaugam albusurile batute spuma cu o lingura de lemn. Albusurile batute le inglobati usurel cu lingura, daca vreti puneti si stafide. Apoi umplutura pregatita, o dati deoparte si va indreptati privirea catre aluatul din castron, vedeti la ce nivel a ajuns. Nu mai framantati inca o data aluatul, nu este nevoie. Aluatul il intindeti pe masa (data putin cu faina), intr-o foaie. Aluatul trebuie sa fie inalt cam de 1/2 cm. Taiati in patrate egale. Tehnica de impaturire e simpla: se pune o lingura de branza inauntru, si dupa aia uniti colturile, ca o scrisoare. Dupa ce impaturiti branzoaicele, mai lasati-le afara, undeva la loc cald, cam 20-25 min, ca sa mai creasca putin, astfel se vor bulbuca mai mult la cuptor. Le ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le dati la cuptor la 175 grade, la mijlocul cuptorului, pt 30-35 min.
Branzoaicele se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc caldute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii