Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Pentru aluatul saracului se framanta un aluat omogen si molicel din 250 ml de iaurt, o lingurita de bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahar, sare, mirodenii si faina cat cuprinde, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. Cu acest aluat, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus, 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 100 g stafide, 2 galbenusuri si 3 linguri de gris. Se amesteca toate la un loc si se intind peste foaia pusa in tava; presaram putin gris, apoi se pune branza, presaram din nou deasupra gris si dam la cuptor. Dupa 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albusuri cu 8 linguri de zahar si lasam pana se usuca putin albusul.
Prajitura cu mere - merele se dau pe razatoare cu coaja cu tot. in tava unsa si pudrata cu faina se pune foaie din jumatate de aluat peste care presaram putin gris sau pesmet, apoi punem un strat cat mai gros de mere peste care presaram gris sau pesmet, praf de scortisoara si aprox. 150 g zahar, dupa preferinta. Se pune cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita ca sa creasca uniform. Se coace pana devine galben - aurie, apoi se presara cu zahar pudra si se taie rece.
Lasam prajiturile facute din aluatul saracului sa se recaeasca, iar apoi le putem servi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAm pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii