Pentru aluat frantuzesc rapid se amesteca toate ingredientele in afara de margarina pana se obtine un aluat potrivit. Se intinde aluatul pe o planseta cu sucitorul.
Pentru aluat frantuzesc rapid se amesteca toate ingredientele in afara de margarina pana se obtine un aluat potrivit. Se intinde aluatul pe o planseta cu sucitorul pana se obtine o foaie de 3-4mm grosime. Margarina se da pe razatoare(daca este mai tare) peste foaie sau se intinde uniform cu mana(daca este mai moale). Se ruleaza foaia, se taie in doua jumatati iar fiecare jumatate se preseaza de la ambele capete in acelasi timp pana se obtin doua discuri mai groase de aluat are se dau la rece in frigider pentru cca. 30min-1ora, dupa care fiecare disc se intinde cu sucitorul pana se obtine o foaie de marimea dorita.
Foaia de aluat frantuzesc rapid se foloseste pentru orice fel de placinta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii