Aluat frantuzesc cu lamaie

Acest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt sau margarina, zeama de lamaie, sare, apa.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g unt sau margarina
  • 1 pahar apa
  • zeama de lamaie
  • sare
  • faina pentru presarat

Mod de preparare

Se face un aluat din 250 g faina si untul taiat in bucatele mici. Se framanta repede si se intinde o foaie patrata, groasa de 2 cm, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se pune la rece. Se prepara un aluat din restul de 250 g de faina, cu apa, zeama de lamaie si sare, framantand bine cu mana.

Se aduna in forma de minge, se acopera si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute. Se intinde o foaie in asa fel incat sa fie de 2 ori mai lata si ceva mai lunga decat foaia de unt. Foaia de unt se aseaza la mijloc si se acopera cu colturile foii de apa, in forma de plic, apasand bine marginile cu degetul.

Se presara planseta cu faina, se intinde o foaie patrata, groasa de 1 cm, se impatureste in patru si se da la rece pentru 30-40 de minute. Dupa ce se repeta operatia de 3 ori, se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie cu paharul rotocoale sau cu cutitul bucati patrate. In mijlocul bucatilor de coca se pune umplutura dorita (branza, carne etc.), se ung cu ou si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.


Poate fi umplut cu branza, carne, etc.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Placinta cu spanac
Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia