Acest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt sau margarina, zeama de lamaie, sare, apa.
Se face un aluat din 250 g faina si untul taiat in bucatele mici. Se framanta repede si se intinde o foaie patrata, groasa de 2 cm, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se pune la rece. Se prepara un aluat din restul de 250 g de faina, cu apa, zeama de lamaie si sare, framantand bine cu mana.
Se aduna in forma de minge, se acopera si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute. Se intinde o foaie in asa fel incat sa fie de 2 ori mai lata si ceva mai lunga decat foaia de unt. Foaia de unt se aseaza la mijloc si se acopera cu colturile foii de apa, in forma de plic, apasand bine marginile cu degetul.
Se presara planseta cu faina, se intinde o foaie patrata, groasa de 1 cm, se impatureste in patru si se da la rece pentru 30-40 de minute. Dupa ce se repeta operatia de 3 ori, se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie cu paharul rotocoale sau cu cutitul bucati patrate. In mijlocul bucatilor de coca se pune umplutura dorita (branza, carne etc.), se ung cu ou si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Poate fi umplut cu branza, carne, etc.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Placinta cu spanac
Prajitura cu capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii