Aluat frantuzesc

Acest aluat poate fi umplut cu branza sau carne. Pentru a-l realiza, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, galbenus, unt sau margarina, sare, zeama de lamaiie.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 250g unt sau margarina
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare
  • apa cat cuprinde.

Mod de preparare

Din 200 g faina, un galbenus, zeama de lamaie, sarea si apa se fra­manta o coca potrivit de tare, se aduna in forma de minge si se aco­pera. In acest timp se amesteca 250 g unt sau margarina cu 100 g faina, se framanta repede si se lasa la o parte.

Din coca de apa se intinde o foaie de grosimea unui creion, in mijlo­cul careia se aseaza coca de unt, care se turteste dandu-i-se forma patrata, de trei ori mai mica decat foaia pe care este asezata. Se aco­pera cu foaia mare in forma de plic, se pune pe o farfurie si se tine pe gheata 1/4 ora.

Se presara planseta cu putina faina si se intinde o foaie mai mult patrata decat rotunda. Se impatura in trei pe lung si in trei pe lat. Se pune la gheata pentru 20—30 min. Aceasta operatie se repeta de patru ori. La urma se intinde o foaie patrata, se taie fasii late de patru degete si fiecare fasie in patrate. In coltul fiecarui patrat se pune umplutura dorita : branza, carne, acoperind cu celalalt colt. Se coace la foc potrivit.


Indiferent de umplutura aleasa, poate fi servit atat cald, cat si rece.
Alte retete recomandate:
Mancare de mazare
Ciuperci la cuptor
Pandispan pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia