Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme pufoase. Aluatul este foarte usor de preparat si iese garantat.
Pentru aluat dulce pentru placinta se amesteca ouale cu apa, uleiul, zaharul, sarea, amoniacul stins pana se topeste zaharul apoi se incorporeaza si faina.
Se framanta apoi pe planseta si se mai presara faina daca este necesar pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de planseta.
Se lasa sa se odihneasca 20 de min.sub un prosop curat dupa care se imparte in doua parti egale din care se vor intinde cu sucitorul, pe rand, cele doua foi de placinta.
Aluatul dulce pentru placinta se poate folosi la placinta cu mere, cu branza dulce sau cu dovleac, sau pentru o placinta delicioasa cu cirese.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii