Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie de lapte. Are un blat pufos de cacao si o crema delicioasa cu gust intens de lapte. Cu siguranta nu vei mai cumpara niciodata din comert! Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus
Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox 10 minute
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, obtinand doua foi.
Crema: Pune gelatina in apa rece si las-o sa se hidrateze. Pune intr-o craticioara zaharul cu amidonul, amesteca usor cu un tel si pune laptele putin cate putin.
Pune craticioara pe foc, amestecand in continuu, pana incepe sa fiarba si sa se ingroase putin. Opreste focul si cand se racoreste putin, adauga gelatina si amesteca pana se topeste
Muta crema de lapte intr-un castron si acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca.
Mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa se intareasca, adauga apoi mascarpone si mixeaza in continuare. Adauga crema de lapte racita si vanilia si amesteca totul bine
Pune crema la frigider 10-15 minute.
Asamblare: Pune o foaie de blat intr-o tava, adauga crema si niveleaza bine, apoi pune al doilea blat si lasa prajitura la rece 2-3 ore.
Portioneaza apoi prajitura.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii