Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am decorat cu capsuni dulci si parfumate. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi las-o la racit. Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi ciocolata topita si racita. Pune crema la rece, pana pregatesti blatul pentru mini tarte.
Fa o adancitura in castronul cu faina, adauga oul si untul la temperatura camerei. Pune zaharul pudra si un praf de sare, omogenizeaza usor si apoi framanta cu mana aluatul pana devine elastic. Nu trebuie framantat mult, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider 10-15 minute. Astfel, se va intinde mai bine.
Intre timp, unge formele de mini tarte cu ulei si tapeteaza-le cu faina.
Imparte aluatul in 6 parti egale si intinde fiecare foaie intre doua hartii de copt, ca sa-ti fie mai usor si sa nu mai adaugi faina.
Pune cate o foaie in fiecare forma si imbraca bine peretii, apoi taie aluatul in exces.
Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, ca sa nu se umfle prea tare, apoi pune in fiecare forma hartie de copt si umple-o cu boabe de fasole, linte sau orez. Astfel, in timpul coacerii, aluatul va pastra forma de tarta.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute, pana s-au rumenit usor pe margini, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Acum hai sa umplem tartele!
Pune cate 2-3 linguri de crema in fiecare tarta si decoreaza-le apoi cu felii de capsuni
Poti sa le decorezi cu ce fructe vrei si sa le lasi apoi, putin la rece.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightE cu aniversare, maine 7 iul si vreo 61 de anisori.La multi ani, Vali !
Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii