Zacusca de fasole

In urma cu ceva ani cand am facut aceasta zacusca pentru prima data,toata familia a ramas placut impresionata de gustul ei iar de atunci,nu-mi lipseste din camara

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1kg fasole boabe
  • 1kg ceapa
  • 500g morcov
  • 1kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 2frunze de dafin
  • 4ardei iuti(optional)
  • 1lingurita cimbru uscat
  • 1ceasca cu bulion
  • 1l de ulei
  • 1capatana mica de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune la fiert iar dupa 30min se scurge,se clateste,si se pune din nou pe foc,impreuna cu o ceapa curatata si taiata in sferturi si 2frunze de dafin.

Dupa ce a fiert foarte bine,se scoate dafinul,se scuge,iar dupa ce s-a racit se paseaza cu blenderul vertical apoi se lasa deoparte acoperita

In cratita de tuci cu ulei incins,se pune ceapa,morcovul,ardeiii si kapia si iuti,usturoiul pisat,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat

Se lasa pe foc amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,se adauga bulionul, rosiile spalate,la fel trecute prin masina de tocat apoi prin sita pentru a elimina semintele;dupa 20-30min se adauga fasolea,cimbru,sare,piper daca mai e nevoie iar dupa omogenizarea compozitiei,se da vasul la cuptor pentru 1h

Dupa ce uleiul a iesit la suprafata,semn ca zacusca este gata,se potriveste de gust,se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se pun borcanele intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie;se fierb 40min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se lasa in oala sa se raceasca,apoi a doua zi se depoziteaza la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia