Zacusca de dovlecei cu ardei gras este o reteta de zacusca deosebita. Aveti nevoie de aproape 4 kg de dovlecei, ardei gras, sos de rosii, ceapa si ulei.
Zacusca de dovlecei cu ardei gras este o reteta de zacusca deosebita. Mai intai doi dovlecei se taie cubulete si se pun cu sare.Ceilalti se rad pe razatoarea mare si se lasa cu sare pana ce pregatim restul ingredientelor. Am pus la calit ceapa apoi dupa 5 minute am pus si ardeii, dupa 15 minute am turnat rosiile care au fost zdrobite. Dupa alte 15 minute de fiert am pus dovleceii cu tot cu apa pe care au lasat-o. De cand a inceput sa fiarba am lasat-o la foc mic 50 de minute.
Dupa acele 40 de minute am pus verdeata, zaharul si piperul si am mai lasat 10 minute pe foc. Am maruntit 5 aspirine pe care le-am pus intr-o cana si le-am amestecat cu putina zeama din zacusca pentru a se dizolva si apoi am amestecat cu restul compozitiei. Am pus in borcane, am pus capacele si le-am bagat in cuptorul rece. Am pornit cuptorul la foc mic si le-am tinut 20 de minute, timp in care au inceput sa fiarba in cuptor. Am stins focul si am lasat sa se raceasca in cuptor, iar a doua zi le-am trimis la culcus in camara pe raft.
Zacusca de dovlecei cu ardei gras se mananca cu paine proaspata de casa. Reteta Zacusca de dovlecei a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro
Alte retete de zacusca recomandate:
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane
Comentarii