Vinete umplute

Merg la fix cu o friptura....

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute

Ingrediente

  • cca 10 kg vinete micute si coapte bine
  • Umplutura:
  • 5 kg morcov
  • 2 teline potrivite
  • 3 linguri zahar
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
  • 10 ardei usturati
  • 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
  • 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • boabe de mustar
  • 5-6 l apa
  • o mana de sare grunjoasa
  • Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • Pentru legat
  • tije lungi de telina oparite
  • Lichidul in care se oparesc vinetele

Mod de preparare

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca, bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet, zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul, lasam sa se raceasca. Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul, amestecam si la final, adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce