Pepene rosu murat pentru iarna

Pepenele rosu murat pentru iarna este o reteta de muraturi pe care daca inca n-ati incercat-o, chiar merita sa o faceti. Daca sunteti la prima experienta s-ar putea sa vi se para ciudat sa murati pepene rosu, dar va asigur ca nu e o greseala.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pepene rosu murat pentru iarna

Ingrediente

  • Pentru 1 borcan de 5l:
  • 1 pepene mare proaspat si bine copt
  • cimbru
  • usturoi
  • o bucatica de hrean
  • tulpini de marar cu flori uscate
  • sare
  • apa .

Mod de preparare

Speli pepenele si il tai felii pe care le asezi in borcan.

Printre felii se pune cimbru, catei de usturoi curatati, o bucata de hrean curatat, tulpini de marar cu floare. Peste feliile de pepene se pun mai multe tije de marar sa tzina feliile sa nu se ridice deasupra.

Se toarna saramura rece preparata din 1 lingura [de supa] cu sare grunjoasa neiodata la 1 l. de apa. La un borcan de 5 l. se face cam 3,5 l de saramura care trebuie sa acopere tot ceea ce este in borcan.

Legi borcanul cu celofan dublu si dai la rece in camara.

Pepenele se mureaza foarte bine si are un gust deosebit si tine foarte mult timp chiar daca desfaci borcanul. Eu am avut pina saptamina trecuta pepene astfel murat. Nu iese prea sarat si e o muratura placuta la gust ,dulce acrisoara.
Daca va atrage reteta , spor la treaba !

Reteta de pepene murat pentru iarna a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.


Serviti pepenele rosu murat ca si garnitura laga fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia