Muraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si legumele, sa pregatiti siropul si mirodeniile si gata.
Nu sunt sigur cine ar putea sa detina drepturile de autor asupra muraturilor, insa sigur noi, romanii avem o veche traditie in punerea muraturilor inainte de sezonul rece. Practic lipsa de alimente proaspete in timpul iernii a determinat oamenii sa le conserve, ori in saramura, ori in otet, pentru a le avea in cele aproape 6 luni fara fructe si legume proaspete.
Reteta mea de muraturi asortate este pentru un butoi de 60 kg, insa ea poate fi foarte usor extrapolata, pastrand proportiile si pentru cantitati mai mari. Sa trecem la treaba:
Muraturile trebuie asezate cu grija, in asa fel incat spatiul din butoi sa fie cat mai bine umplut, iar la final, dupa ce recipientul este umplut trebuie mutat in beci sau boxa si turnata saramura. Aceasta trebuie fiarta bine, in compozitia de o lingura plina de sare neiodata la 1 l de apa. Pentru a degusta din minunatele muraturi asortate traditionale trebuie sa asteptati minim o luna. Pofta buna!
PS: Pentru cei cu gusturi extravagante recomand si alte muraturi: mere golden, prune si gutui. S-ar putea sa fiti surprinsi de gustul acestor fructe murate.
Muraturile asortate cu pepeni si gogonele se servesc la orice fel principal cu carne.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii